Om Investerar-SM

I Investerar-SM får nyfikna amatörer och inbitna investerare testa sina kunskaper i handeln med aktier, råvaror, index, valutor och räntor.

Investerar-SM arrangeras av börsen Nordic Growth Market (NGM) och är en kostnadsfri tävling där deltagarna får testa sina kunskaper i handeln med aktier, råvaror, index, valutor och räntor. Det görs med hjälp av aktier och börshandlade produkter, d.v.s. Bull & Bear certifikat, Mini Futures, Mini Futures BEST/Unlimited turbos, Turbowarranter och Warranter. Dessa värdepapper finns på NGM:s marknadsplats.

Tävlingen pågår mellan 1-12 oktober 2018 men det går att anmäla sig och börja tävla efter att tävlingen har startat. För att vara med i huvudtävlingen och tävla om förstapriset måste du ha anmält dig senast 7 oktober. Handeln är öppen under börsens öppettider, kl. 09.00-17.25 och de värdepappper som handlas i tävlingen handlas till faktiska kurser men med fiktiva pengar.

Investerar-SM har en huvudtävling och en veckotävling. Den deltagare som lyckas skapa den högsta avkastningen i sin depå under hela tävlingsperioden vinner huvudtävlingen. Veckotävlingen vinner den deltagare som har fått den högsta procentuella utvecklingen under veckan, 1-5 oktober 2018.

Så går tävlingen till

Registrering sker via startsidan, endast en depå per person är tillåtet och deltagaren måste ha fyllt 18 år. Det är bara tillåtet att tävla och göra anspråk på eventuell vinst i det land där man är folkbokförd. På startdagen kommer alla deltagare att kunna logga in på sina depåer och först då kan man börja handla, skapa grupper och följa topplistor.

Huvudtävlingen

Huvudtävlingen pågår under hela tävlingsperioden. Deltagarna ska placera 100 000 fiktiva kronor i aktier, Bull & Bear certifikat, Mini Futures, Mini Futures BEST/Unlimited turbos, Turbowarranter och Warranter. Man får köpa och sälja värdepapper obegränsat antal gånger för att uppnå största möjliga värdeökning.

Veckans raket

Den tävlande som får högst procentuell utveckling under veckan vinner Veckans raket.
Veckans raket: 1-5 oktober 2018

Topplistor

På Topplistan syns de deltagare som leder huvudtävlingen och veckotävlingen och på Min profil syns dina eventuella grupptopplistor. Alla listor uppdateras två gånger om dagen, kl. 12:50 och kl. 17:35.

Utbildningar

Investerar-SM är till för alla, oavsett kunskapsnivå. För den som vill lära sig mer finns flera utbildningar. Det finns också utbildningar på partnernas webbplatser. Deltagare kan utöver utbildningarna diskutera via hashtagen #investerarsm!

Mer information om tävlingsreglerna framgår i tävlingsvillkoren.

 • Ta chansen att delta i Investerar-SM! En börstävling som helt kostnadsfritt lär dig handla aktier, index, råvaror och valutor samt ger dig möjlighet att vinna fina priser.
  Anmäl dig nu!
 • Senaste inläggen

 • Utbildningar

 • PARTNERS

  Samarbetspartners

  bnp
  bnp
  bnp

  Mediapartners

  bnp
  bnp
  bnp
  bnp
  bnp

  Utbildningspartners

  bnp

 • © Nordic Growth Market NGM AB 2018. All rights reserved | Integritetspolicy | Allmänna villkor

  Font generated by flaticon.com. Under CC: SimpleIcon, GraphBerry, Freepik