Avatar photo

Intervju med fjolårets vinnare av Twitterprofil-tävlingen

Vi har fått en pratstund med fjolårets vinnare av Twitterprofil-tävlingen, Aktiepappa, som som under två turbulenta handelsveckor bräckte alla de andra Twitterprofilerna och tog hem tävlingen.

Hej Aktiepappa!

1. Det är snart dags för årets upplaga av Investerar-SM och du är regerande mästare. Hur känns det?
– Det känns bra och jag är såklart taggad för att försvara min titel som Twittermästare.

2. Vad har du för förhoppningar inför årets tävling?
– Jag räknar med att försöka försvara min titel men jag kommer att fortsätta med min lågrisk-strategi. Det kommer inte bli någon kontosprängning här…hoppas jag.

3. Vilka tillgångsslag handlar du helst med?
– Precis som vid min vanliga handel handlar jag helst med aktier som underliggande instrument. Det är det som mest liknar min vanliga investeringsstrategi.

4. Sysslar du med värdepappershandel även utanför tävlingen?
– Ja, jag handlar normalt långsiktigt men det blir såklart en och annan kortare affär också. Hittills har jag inte handlat NGM:s produkter i min vanliga handel men jag ska erkänna att jag är sugen att göra det. Får se om jag startar ett riktigt konto nu efter Investerar-SM.

5. Vad har du för tips för att lyckas med värdepappershandel?
– Mitt tips är att försöka minimera riskerna och därmed förlusterna. Att sikta på dubblering av pengarna kommer oftast innebära alldeles för hög risk.

6. Har du någon förebild när det kommer till trading?
– Både ja och nej. Det finns väldigt många duktiga traders där ute och även om jag är imponerad av många så har jag faktiskt ingen som jag tar rygg på på det sättet. Jag har inte den kunskap och förmåga som krävs för att bli en riktigt duktig daytrader likt t ex Pizzatrader, Ekka Lundin eller JP. Om jag ska nämna några investerare som jag är imponerad av både som investerare och som medmänniskor så är Svolders Ulf Hedlundh den första jag kommer att tänka på. Sen kan jag säga att ett par av mina förebilder är med i den här tävlingen: Albin Kjellberg och Investacus. Riktigt duktiga och trevliga killar och jag önskar att jag hade lika mycket kunskap som dem när jag var i deras ålder.

7. Kan du berätta lite om din blogg och vad den handlar om?
– Bloggen handlar om aktier och investeringar. Vi är två personer som skriver på bloggen; jag och min flickvän, och vi skriver dels om våra egna investeringar, om andras investeringar och om allmänna händelser/nyheter med bäring på finansmarknaden. Vi granskar olika företeelser en dag och vi analyserar bolag nästa dag vilket innebär att vi har en stor spännvidd.

8. Slutligen, är det någon av de andra Twitterprofilerna du verkligen vill vinna över?
– Jag vill såklart vinna rent generellt, men det kommer vara lite extra kul att spöa mina båda vänner Albin Kjellberg och bloggaren Investacus.

Vi tackar Aktiepappa för intervjun och önskar den regerande mästaren ett stort lycka till i årets tävling!

Läs även

 • Ta chansen att delta i Investerar-SM! En börstävling som helt kostnadsfritt lär dig att handla börshandlade produkter (ETP:er) och vinna fina priser.
  Anmäl dig nu!
 • Senaste inläggen

 • Utbildningar

 • PARTNERS

  Huvudsponsorer

   
  bnp

  Samarbetspartners

   
 • © Nordic Growth Market NGM AB 2022. All rights reserved | Integritetspolicy | Allmänna villkor

  Font generated by flaticon.com. Under CC: SimpleIcon, GraphBerry, Freepik