Avatar photo

Intervju med Aktiepappa i Twitterkampen

Vi har intervjuat Aktiepappa, en av årets Twitterprofiler och tidigare vinnare av Twitterkampen 2018.

1. Vad har du för förväntningar inför årets omgång av ”Twitterkampen”?
Vi förväntar oss ett vänskapligt ”gnabb” mellan de olika Twitterprofilerna och självklart förväntar vi oss att slå några av våra vänner som ställer upp i tävlingen.

2. Vilken erfarenhet har du av värdepappershandel?
På ett privat plan är erfarenheten lång. Vi pratar en bit över 20 år men det handlar då främst om aktier. Svenska aktier.

3. Sysslar du med värdepappershandel även utanför tävlingen? Om ja, vilka tillgångsslag handlar du då mest?
Som sagt blir det mest aktier. Aktier utan belåning är vår grej men i tävlingen får vi chansen att testa lite andra tillgångsslag. Silver kommer definitivt hamna i portföljen till exempel.

4. Har du någon strategi inför årets tävlingsomgång?
Vi kommer försöka handla med underliggande värdepapper och tillgångar som vi normalt sett gärna köper men självklart också testa lite nya sätt att handla. Förvänta er inga stora risktagningar dock för vi är ganska försiktiga investerare. Den gången vi vann Twitterkampen gjorde vi det med 6-7% avkastning samtidigt som flera av de andra tävlande tog stora risker vilket resulterade i att de gick back rejält.

5. Vilka tillgångsslag planerar du att handla mest av i tävlingen?
Som sagt så kommer vi försöka hitta underliggande papper som vi normalt skulle investerat i annars också men självklart kommer vi krydda lite och handla i warranter och minifutures som vi tror kan ge en bra swingmöjlighet.

6. Vilka tips har du för att lyckas med värdepappershandel?
Generellt sett så är vårt tips när det kommer till investeringar att hålla nere riskerna och sprida dem. När det kommer till aktiv handel så blir tipset snarare skärmtid. Det finns inget viktigare än att sitta framför skärmen och lära sig hur marknaden fungerar enligt oss. Detta är också en del av vår begränsning i tävlingen. Vi har inte riktigt tid att sitta hela handelsdagarna och jobba med våra positioner under tävlingsveckan men vi ska göra vårt bästa för att kunna komma loss så mycket som möjligt.

7. Har du någon kommentar kring ditt motstånd?
Vi ser att det är inte mindre än 3 st tidigare vinnare som deltar och det är mycket kompetenta investerare som vi går upp i ringen mot men vi är inte rädda trots att det inte är den ring (boxning) som Aktiepappa så många gånger gått upp i tidigare. Vi känner ju en del av motståndarna ganska bra och de vi ser mest fram emot att vinna över är såklart vår nära vän Albin Kjellberg, vår bloggkompis Spara Klokt, den erkänt duktiga tradern Ekka Lundin och förra årets vinnare Christoffer.

8. Har du någon förebild när det kommer till trading?
Oj, det är svårt det där med förebilder. Det finns så många duktiga traders och investerare och vi försöker hitta vår egen väg genom att låna lite från olika håll samtidigt som vi går vår egen väg. De bloggare som inspirerat oss mycket och som vi regelbundet läser är bland annat Investacus, Christofer Anderson (Sofokles), Spara Klokt, Gustavs Aktieblogg och Stefan Thelenius. Vi finner även en hel del inspiration i de utmärkta aktiepoddar som finns där ute. Fill or kill, Game of Stocks, Börspodden, Marketmakers, Affärsvärlden m.fl.

9. Kan du berätta lite mer om ditt intresse för finans och trading samt vad du gör för att inspirera andra?
Vi är främst en blogg om investeringar på ett lite mer passivt sätt än aktiva traders. Vi har ett antal långa (tråkiga) innehav som tex Svolder, Axfood, Resurs Holding m.fl. där vi sitter långt men där vi också lärt oss hur marknaden brukar agera kring bolagen. I dessa bolag handlar vi enligt principen swingtrading men vi lämnar sällan bolagen helt. Vi har också ett IPO-konto och där handlar vi lite mindre poster och tar lite högre risker.
Det är oklart om det är för att motivera andra eller för att motivera oss själva men vi skriver om våra investeringar och vår handel på vår blogg Aktiepappa. Hoppas alla läst den. Annars är det hög tid.

10. Om du vinner, till vilken välgörenhetsorganisation planerar du att skänka vinsten på 10 000 kronor?
Vid förra vinsten gav vi 10 000 kr till Hjärtebarnsfonden som vi brinner lite extra för efter en personlig erfarenhet med hjärtfel i familjen och det ligger såklart nära till hands att välja dem. Men vi tar inte ut något i förskott utan vi ska först av allt försöka skapa en bra avkastning under veckan. Sen tar vi definitivt beslut.

Läs även

 • Ta chansen att delta i Investerar-SM! En börstävling som helt kostnadsfritt lär dig att handla börshandlade produkter (ETP:er) och vinna fina priser.
  Anmäl dig nu!
 • Senaste inläggen

 • Utbildningar

 • PARTNERS

  Huvudsponsorer

   
  bnp

  Samarbetspartners

   
 • © Nordic Growth Market NGM AB 2022. All rights reserved | Integritetspolicy | Allmänna villkor

  Font generated by flaticon.com. Under CC: SimpleIcon, GraphBerry, Freepik