Avatar photo

Intervju med Henrik Johansson, vd på Unga Aktiesparare

Vi passade på att ställa ett antal frågor till Henrik Johansson, vd på Unga Aktiesparare som är utbildningspartner till Investerar-SM 2020. Henrik är även en av årets twitterprofiler i Twitterkampen.

1. Kan du berätta lite kort om hur ni på Unga Aktiesparare arbetar med utbildning och varför ni ser det som en viktig del att vara utbildningspartner till Investerar-SM?
Unga Aktiesparare finns till för unga upp till 28 år som vill lära sig spara smartare. Genom utbildningar, events, tidningar, rabatter och mycket mer ger vi våra medlemmar de bästa förutsättningarna för att lära sig mer om finansmarknaden och investeringar för att lyckas med sitt sparande! Vill du lära dig mer om aktier så ska du gå Sveriges bästa aktieutbildning – UA-Akademin. Utbildningen är uppdelad i tre steg med en grundkurs, fortsättningskurs och avancerad kurs. Vi garanterar att du kommer lära dig enormt mycket, oavsett hur mycket eller lite du kan sen tidigare.

I samarbete med Nordic Growth Market har vi inför årets omgång av Investerar-SM även tagit fram en digital utbildning med fokus på börshandlade produkter som jag varmt kan rekommendera för att lära sig mer om aktier, index, råvaror och valutor. Vi ser det som en viktig del att lära sig om flera tillgångsslag och Investerar-SM är ett bra sätt att komma igång och lära sig mer om börshandlade produkter.

2. Vad har du för förväntningar inför årets omgång av ”Twitterkampen”?
Jag tror att det kommer bli kul, och jag ska ta tillfället i akt att testa lite produkter jag inte använder i vanliga fall.

3. Vilken erfarenhet har du av värdepappershandel?
Jag har haft ett intresse sen tonåren och brinner för att få fler att spara i aktier.

4. Sysslar du med värdepappershandel även utanför tävlingen? Om ja, vilka tillgångsslag handlar du då mest?
Jag handlar framförallt aktier, men även lite fonder.

5. Har du någon strategi inför årets tävlingsomgång?
Jag kommer att lägga en bas i ett småländskt innehav och sedan några mindre poster i lite bull-certifikat. Målet är att inte komma sist 😃

6. Vilka tillgångsslag planerar du att handla mest av i tävlingen?
Basen kommer att vara aktier och certifikat med lite hävstång. I slutet av tävlingen kanske jag skruvar upp risken en aning och köper certifikat med lite högre risk.

7. Vilka tips har du för att lyckas med värdepappershandel?
Unga Aktiesparares 5 gyllene regler kommer man otroligt långt med 😊

8. Nedan ser du vilka som kommer att delta i årets omgång av Twitterkampen. Har du någon kommentar kring ditt motstånd?
Som representant för Unga Aktiesparare får jag väl göra allt i min makt för att slå vår storebror Aktiespararnas representant AlphaChris. Detta tror jag kommer vara svårt dock, han är väldigt duktig!

9. Har du någon förebild när det kommer till trading?
Ingen än, kanske får jag någon när veckan är slut!

10. Kan du berätta lite mer om ditt intresse för finans och trading samt vad du gör för att inspirera andra?
Jag tycker att finansbranschen är fantastiskt på ett sätt. Det är branschen som förenar personer med olika drömmar. Inte för att de har samma mål, utan för att de vill ta sig dit på samma sätt. Alltså genom att investera på börsen.

11. Om du vinner, till vilken välgörenhetsorganisation planerar du att skänka vinsten på 10 000 kronor?
Jag har inte kommit på det än, utan får ta en funderare 😊

Läs även

 • Ta chansen att delta i Investerar-SM! En börstävling som helt kostnadsfritt lär dig att handla börshandlade produkter (ETP:er) och vinna fina priser.
  Anmäl dig nu!
 • Senaste inläggen

 • Utbildningar

 • PARTNERS

  Huvudsponsorer

   
  bnp

  Samarbetspartners

   
 • © Nordic Growth Market NGM AB 2022. All rights reserved | Integritetspolicy | Allmänna villkor

  Font generated by flaticon.com. Under CC: SimpleIcon, GraphBerry, Freepik