Om Investerar-SM

I Investerar-SM får nyfikna amatörer och inbitna investerare testa sina kunskaper i handeln med aktier, råvaror, index, valutor, krypto och räntor.

Investerar-SM arrangeras av börsen Nordic Growth Market (NGM). Det är en kostnadsfri tävling där deltagarna får testa sina kunskaper i handeln med aktier, råvaror, index, valutor, krypto och räntor. Det görs med hjälp av aktier och börshandlade produkter, såsom Bull & Bear-certifikat, Mini Futures, Mini Futures BEST/Unlimited turbos, Turbowarranter, Trackercertifikat och Warranter. Dessa värdepapper finns på NGM:s marknadsplats.

Tävlingen pågår mellan 15 november – 19 november 2021 men det går att anmäla sig och börja tävla efter att tävlingen har startat. För att vara med i huvudtävlingen och tävla om förstapriset måste du ha anmält dig senast 16 november. Handeln är öppen under börsens öppettider 08:00 – 20:00. Tänk på att vissa värdepapper bland annat aktier, handlas under kortare öppettider 09:00 – 17:25.

De värdepapper som handlas i tävlingen handlas till faktiska kurser men med fiktiva pengar. Den deltagare som lyckas skapa den högsta avkastningen i sin depå under hela tävlingsperioden vinner tävlingen.

Så går tävlingen till

Registrering sker via startsidan, endast en depå per person är tillåtet och deltagaren måste ha fyllt 18 år. Det är bara tillåtet att tävla och göra anspråk på eventuell vinst i det land där man är folkbokförd. På startdagen kommer alla deltagare att kunna logga in på sina depåer och först då kan man börja handla, skapa grupper och följa topplistor.

Huvudtävlingen
Huvudtävlingen pågår under hela tävlingsperioden. Deltagarna ska placera 100 000 fiktiva kronor i aktier, Bull & Bear certifikat, Mini Futures, Mini Futures BEST/Unlimited Turbos, Turbowarranter, Trackercertifikat och Warranter. Man får köpa och sälja värdepapper obegränsat antal gånger för att uppnå största möjliga värdeökning.

Topplistor
På Topplistan syns de deltagare som leder tävlingen och på Min profil syns dina eventuella grupptopplistor. Alla listor uppdateras tre gånger om dagen, kl. 12:50, 17:35 och 20:05.

Utbildning
Investerar-SM är till för alla, oavsett kunskapsnivå. För den som vill lära sig mer finns utbildningsmaterial. Det finns också utbildningar på partnernas webbplatser.

Deltagare kan utöver utbildningarna diskutera via hashtaggen #investerarsm

Mer information om tävlingsreglerna framgår i tävlingsvillkoren.

 
 • Ta chansen att delta i Investerar-SM! En börstävling som helt kostnadsfritt lär dig att handla börshandlade produkter (ETP:er) och vinna fina priser.
  Anmäl dig nu!
 • Senaste inläggen

 • PARTNERS

  Samarbetspartners

  bnp
  bnp

  Mediapartners

  bnp
  bnp

  Utbildningspartners

  bnp
 • © Nordic Growth Market NGM AB 2021. All rights reserved | Integritetspolicy | Allmänna villkor

  Font generated by flaticon.com. Under CC: SimpleIcon, GraphBerry, Freepik